Shuffleboard regels & instructie, hoe moet je het shuffleboard spel spelen?
Shuffleboard: een spel met elementen van jeu de boules, sjoelen, curling en bowlen.

Spel variant: Crazy Eight

Crazy Eight: een shuffleboard spel variant

Mocht je de standaard spelregels van shuffleboard wel onder de knie hebben en toe zijn aan een nieuwe spelvariant, dan kan je kiezen voor “Crazy Eight”. Een variant waarbij je eerst 4 pucks van het shuffleboard moet spelen alvorens je punten kunt verdienen. Hieronder een uitleg van deze spelvariant. 

Crazy Eight: een inleiding

Crazy Eight is een spelvariant die je met 2 of meer spelers kunt spelen. Je speelt niet 1 tegen 1 maar je speelt voor jezelf. Je kan deze variant dus met 2, 3, 4, 5 of meer spelers spelen. Het doel is om een vooraf afgesproken aantal punten (in dit voorbeeld houden we 15 punten aan) te behalen. Iedere spelers speelt afzonderlijk en heeft alle 8 de pucks nodig (4 blauwe en 4 rode).  Het is niet zo dat de speler die als eerste 15 punten heeft direct de winnaar is. Iedere speler moet de ronde afmaken en de speler met de score die gelijk is aan of hoger dan 15 is de winnaar.

Wanneer de laatste speler in een ronde de 15 punten behaald is hij/zij automatisch de winnaar. Wanneer 2 (of meer) spelers in een ronde het vooraf afgesproken aantal van 15 punten (of meer) behalen, moet er nog een ronde tussen deze spelers worden gespeeld om de winnaar te bepalen.

Hoe kan je punten verdienen?

Stap 1: de voorbereiding om punten te scoren
Pak 4 pucks van de rode kleur. Leg deze allemaal bij elkaar en schuif ze allemaal tegelijk met één hand over het midden van het shuffleboard. Alleen wanneer alle pucks over het midden van het shuffleboard zijn geschoven én ze allemaal nog op het shuffleboard liggen mag je verder naar stap 2. Wanneer er ook maar één puck niet over het midden is geschoten óf van het shuffleboard is afgevallen mag je niet naar stap 2 en is je beurt voorbij. De volgende speler is aan de beurt. Wanneer je het voor elkaar krijgt dat geen enkele van de 4 pucks het midden van het shuffleboard passeert kan je er voor kiezen om de speler een rondje (in de kroeg) te laten betalen. Spreek dit wel van tevoren af.

Stap 2: de échte punten scoren
Pak nu de 4 pucks van de blauwe kleur. Je schuift iedere puck apart. Het is de bedoeling om in eerste instantie alle rode pucks van tafel te krijgen. Alleen wanneer alle rode pucks (4 stuks) van tafel zijn kan je punten scoren met de blauwe pucks die nog op tafel liggen. De blauwe pucks die nog op tafel liggen verdienen de punten conform de standaard shuffleboard regels.

Een korte samenvatting

  • De eerste 4 rode pucks (van dezelfde kleur) moeten met één hand tegelijk over het midden van het bord geschoven worden én moeten op het shuffleboard blijven liggen.
  • Wanneer niet alle 4 rode pucks op het shuffleboard blijven liggen gaat de beurt over en is de volgende speler aan de beurt.
  • Wanneer niet alle 4 rode pucks over het midden van het shuffleboard liggen gaat de beurt over en is de volgende speler aan de beurt.
  • Als alle rode pucks voorbij het midden liggen én nog op het shuffleboard liggen moeten deze met 4 blauwe pucks (in 4 losse pogingen) van tafel worden geschoten.
  • Wanneer alle rode pucks van het shuffleboard af zijn kan je punten verdienen met de overgebleven blauwe pucks.

Veel plezier!

Chat openen
1
Kunnen we je misschien helpen?
We helpen je graag!
Hoi 👋 Wij zijn shuffleking en hebben als missie om heel Nederland aan het shuffleboarden te krijgen. Help je mee met onze missie?

Stel je vraag via WhatsApp en we reageren snel!

Je kan ons ook bellen op: 050-2110460