Shuffleboard pucks kopen, waar moet je op letten bij je aankoop?
Shuffleboard: een spel met elementen van jeu de boules, sjoelen, curling en bowlen.

Pucks kopen: waar moet je op letten?

Shuffleboard pucks kopen: waar moet je op letten?

Je hebt een mooi shuffleboard gemaakt of gekocht, nu is het tijd om met je vrienden of familie te gaan spelen. Om het shuffleboard spel te kunnen spelen heb je een essentieel element nodig: pucks (ook wel “weights” of “quotis” genoemd). Pucks zijn er in vele maten, gewichten, kleuren, materialen en afwerkingen. Ieder met een eigen kwaliteit maar daarmee ook pucks die van negatieve invloed zijn op het shuffleboard spel. De standaard kleuren zijn rood en blauw, alhoewel er ook andere kleuren te krijgen zijn. We geven je hieronder informatie over pucks en waar je op moet letten bij het kopen van shuffleboard pucks.

Hier zie je de pucks op het shuffleboard liggen.

Er zijn 3 elementen die belangrijk zijn bij de aanschaf van pucks:

  1. Afronding van randen
  2. Maten van de puck
  3. Gewicht van de puck

1. Afgeronde randen verminderen spoorvorming

Bij het kiezen van de juiste pucks moet je altijd kijken of de pucks afgeronde randen heeft of ronde randen. Het hebben van afgeronde randen zorgt voor veel minder spoorvorming wanneer uw puck over het shuffleboard heen glijdt. Daarmee krijgt u meer controle en is er minder onderhoud aan uw shuffleboard nodig. De poeder blijft langer op zijn plek liggen.

2. Maten van de puck: medium en large

Er zijn over het algemeen 2 maten in pucks te verkrijgen: medium en large. Beide maten zijn over het algemeen geschikt voor diverse typen afmetingen shuffleboards.

Grote pucks: 
De grote pucks zijn in het midden 2 5/16 inch (5.87 cm). De grote pucks zijn voornamelijk geschikt voor shuffleboards die 14ft of langer zijn.

Medium pucks:
De medium pucks zijn in het midden 2 1/8 inch (5,40 cm) breed. De medium pucks zijn voornamelijk geschikt voor shuffleboards die 12ft of kleiner. Vaak worden medium pucks ook door gevorderde spelers gebruikt op langere shuffleboards.

3. Het gewicht van pucks verschilt

Recreatie en officiële pucks hebben niet een specifiek gewicht. De pucks zijn in veel gevallen tussen de 326 gram en 425 gram.

Waar zijn pucks van gemaakt?

De bovenkant van de puck is gemaakt van Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) plastic. De bovenkant heeft vaak een profiel waarmee je meer grip op de puck krijgt. Het metalen gedeelte is gemaakt van een metaal dat tegen veel weerstand kan; denk bijvoorbeeld aan het veelvuldig van het bord af vallen en het raken van andere pucks. Vaak word er gehard roestvrij staal of zijn de pucks verchroomd. Het voordeel hiervan is dat er minder snel deuken of krassen in uw shuffleboard komen. Het is belangrijk dat de puck met stalen schroeven in elkaar worden gezet, dit bevorderd de levensduur enorm.

Kan ik een logo op een puck krijgen?

Ja, dat is mogelijk. Naast het feit dat u een eigen cap-kleur kunt kiezen, is het ook mogelijk om een eigen logo op de cap te laten printen. Neem voor uw wensen gewoon contact met ons op.

Zoals je kan zien op de foto hierboven kan je je eigen logo op de cap van een puck laten maken. 

Conclusie: onderschat de kwaliteit van pucks niet! 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er diverse aspecten waar je bij het kiezen van de juiste puck rekening mee moet houden. Niet alleen de afwerking (ronde randen) maar ook het gewicht en de maat. Vooral de maat is belangrijk in verband met de lengte van uw shuffleboard. Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw pucks van een eigen kleur of logo te voorzien.

Aanbod pucks in onze webshop

Chat openen
1
Kunnen we je misschien helpen?
We helpen je graag!
Hoi 👋 Wij zijn shuffleking en hebben als missie om heel Nederland aan het shuffleboarden te krijgen. Help je mee met onze missie?

Stel je vraag via WhatsApp en we reageren snel!

Je kan ons ook bellen op: 050-2110460